Lander Letens

Docent Modern Hobbyteam & Dance Captain Showteam

In 2006 begon Lander zijn opleiding bij Dancestudio, waar hij in contact kwam met verschillende stijlen waaronder hiphop, streetdance, showdans en popdans. Bij Dancestudio volgde hij les tot 2015 en bouwde hij ook zijn eerste podiumervaring op. In 2012 slaagde hij voor de auditie om achtergronddanser te worden bij Laura Omloop (bekend van Junior Eurosongfestival) en Karolien Goris (bekend van Belgium’s Got Talent). Zo heeft hij tot 2015 ervaring opgedaan als achtergronddanser bij artiesten, zowel tijdens festivals als tijdens tv-optredens. Vervolgens deed hij auditie bij het showteam Are U Famous, waar hij nu al danst sinds 2015.

Training Klassiek Ballet

In 2017 en 2018 heeft Lander zijn dansopleiding verder onderbouwd door deel te nemen aan de Summer Intensive van Koltun Ballet Boston. Hier trainde hij intensief op techniek onder toezicht van Alexandra Koltun en Alex Lapshin en won zo tijdens de stage in 2018 de Best Hip-Hop Dancer award. In 2018 nam hij eveneens deel aan de finale van Youth American Grand Prix in New York en danste hij mee in de Grand Défilé in Lincoln Center New York tijdens het ‘Stars of Today Meet the Stars of Tomorrow Gala’.

Videoclips en grote podia

Lander heeft meegedanst in verschillende videoclips waaronder: Meer van Laura Omloop, Whereabouts, Gekke pietendans, All for One, Hou me in je armen en We are walking on.

Bij Are U Famous heeft Lander veel podiumervaring kunnen opdoen, zowel op nationale als internationale podia. Hij danste mee in de NBA-openingsmatch tussen de Boston Celtics en de LA Lankers in TD Garden, stond drie keer op het podium van Disneyland Parijs en mocht het beste van zichzelf geven in Lincoln Center in New York. Verder nam hij als danser ook deel aan verschillende projecten zoals het Vlaams Nationaal Zangfeest in de Lotto Arena, de bekerfinale basket Oostende en Bergen in Vorst Nationaal, de Night of the Giants in het Sportpaleis, het VTM KZOOM circus in de Zuiderkroon en de Ethias Arena, en het Junior Songfestival X-mos in de Brabanthallen.

Artiesten

Lander heeft mogen samenwerken met diverse gekende artiesten waaronder Ingeborg, Filip d’Haeze, Wim Soutaer, DJ Jorn, Levi Louis, Ralf Mackenbach, Laura Omloop, Julia Van Bergen, Mylene & Rosanne, Tom Weedaege, Femke Meines, Christien, Leeloo Love, Jasmine Mcguinness, Bab Buelens, Olga Leyers, Nathan Naenen, Regi Penxten, SLM, Maureen Vanherberghen, The Light House, Rene Redley, Johan Veugelers en Lindsay.

Leave a Reply