Fien Van Roy

Docent ballet en kleuterdans bij Are U Famous

Fien werd geboren op 13 april 2004. Al sinds haar peuterjaren heeft ze de danskriebels te pakken en kan ze niet meer stilzitten. In 2007 begon ze te dansen in een kleine dansschool bij haar in de buurt en in 2009 maakte ze de overstap naar de Mechelse Balletstudio waar ze ballet en jazz volgde. In 2013 begon ze haar opleiding bij Dansstudio Ijvi Hagelstein, waar ze in 2014 in de professionele opleiding startte en zich verdiepte in de stijlen ballet, jazz en modern. In 2019 deed Fien auditie bij Are U Famous met succes. Fien heeft sindsdien heel wat mooie ervaringen mogen opdoen en is in aanraking gekomen met tal van andere dansstijlen. In 2024 haalde Fien haar diploma initiator bij Danssport Vlaanderen.

Videoclips en grote podia

Fien mocht al enkele keren op grote podia staan waar ze het beste van zichzelf gaf. In 2015 vond je haar op het podium bij de Samson & Gert Kerstshow in het Plopsa Theater en bij de finale van K3 zoekt K3 in de AED Studio’s. Ze deed ook mee in verschillende videoclips van Samson & Gert en K3. In 2018 stond ze op het podium van de Koningin Elizabethzaal in Antwerpen. In 2022 nam Fien deel aan de Barcelona Dance Awards, waar ze samen met het showteam vijf prijzen in ontvangst mocht nemen. Fien stond al enkele keren op het grote podium van de Lotto Arena.

Artiesten

Fien heeft mogen samenwerken met diverse gekende artiesten waaronder Johan Veugelers, Margriet Hermans, Willy Sommers, Anouk Matton, Sam Gooris, De Romeo’s, De Bromeo’s, Buren van de Brandweer, Garry Hagger, Günther Neefs, Ronny Retro, Sergio, Yves Segers, Louis Flion, Jens Deltour, DJ Ward, Samson & Gert, K3.

Leave a Reply